Fine dining Baskenland

Met maar liefst 40 Michelin sterrenrestaurants is het Baskenland één van de beste fine-dining bestemmingen ter wereld. Alleen al in Bilbao en de directe omgeving zijn 22 sterrenrestaurants. Laat je trouwens niet afschrikken door de sterren. Die associëren we altijd met zeer hoge prijzen. Maar in het Baskenland is het anders! Hier vragen de restaurants over het algemeen minder geld voor dezelfde topkwaliteit. Zo mag je voor een restaurant met 1 ster uitgaan van gemiddeld €45 – €60 per persoon en voor een 3-sterren restaurant betaal je tussen de €150 en €300 p.p. 

Sterrenrestaurants Baskenland

Traditioneel en experimenteel

De luxe restaurants in het Baskenland bieden traditionele of experimentele menu’s aan. Maar altijd zorgen de chefs ervoor dat de ingrediënten vers en Baskisch zijn. De chefs baseren hun gerechten vooral op verse vis, vlees en seizoensgebonden groente en fruit uit de regio. En elk seizoen brengen deze masterchefs weer een nieuwe combinatie uit van ingrediënten die je smaakpapillen doen verlangen naar meer! Die hoogstaande kwaliteit en creativiteit van de Baskische keuken in combinatie met de warme gastvrijheid van de toprestaurants zorgt internationaal voor hoog aanzien. Zo blijkt telkens weer tijdens het jaarlijkse evenement ‘The World’s 50 Best Restaurants’ waar ’s werelds 50 beste restaurants worden uitgeroepen. 

Sterrenrestaurants Baskenland

Top-10 beste restaurants

Vanwege de belangrijke internationale positie van de Baskische haute-cuisine werden in juni 2018 de 50 beste restaurants ter wereld uitgeroepen in Bilbao. Vol trots zijn de Basken om twee restaurants in de top-10 te hebben staan: Mugaritz uit San Sebastián (nr.9) en Asador Etxebarri uit Axpe (nr.10). Verder in de lijst staan nog twee sterrenrestaurants uit het Baskenland: Arzak uit San Sebastián (nr. 31) en Azurmendi uit Larrabetzu (nr.43). Voor een gebied dat nog niet eens de helft van Nederland is en maar 3 miljoen inwoners telt, is het vrij bijzonder om maar liefst 4 restaurants te hebben die behoren tot de beste 50 restaurants ter wereld. 

Fine dining Baskenland