Natuurreservaat Urdaibai

Voor een stukje prachtige natuur dichtbij de kust moet je naar Natuurreservaat Urdaibai gaan, ten noorden van Gernika in de provincie Biskaje. Huur een auto en ontdek dit prachtige reservaat van 22.000 hectare beschermde natuur, waar de rivier Oka uitmondt uit in de Golf van Biskaje bij het surfplaatsje Mundaka. Ontdek hoe je op zowel actieve als passieve wijze van dit bijzondere natuurgebied kunt genieten.

Natuurreservaat Urdaibai

Naar het strand

Twee van de mooiste zandstranden van heel Baskenland vind je in Urdaibai: Laida en Laga. Het gouden strand van Laida ligt in de monding van de rivier Oka met de Cantabrische Zee. Vanaf Laida heb je prachtig uitzicht over het hele bioreservaat van Urdaibai. Het strand van Laga ligt wat noordoostelijker. Steile kliffen met naaldbomen omringen het strand, wat Laga een maagdelijke en indrukwekkende impressie geeft.

Wil je in de zomerperiode (juni-september) een dagje naar deze stranden, wees er dan vroeg bij! Door de prachtige ligging zijn Laida en Laga zeer populair onder de Basken en de parkeerlocaties zijn beperkt. Dus leg je strandlaken het liefst vóór 10:00 ’s ochtends neer op een warme zomerdag.

Natuurreservaat Urdaibai strand Laga

Kanoën, kayakken of SUP

Je kan ook op actieve wijze kennismaken met het natuurreservaat door met een kayak, kano of suppend door de het beschermde natuurgebied te peddelen. Bij Laida Kanoak kun je van april tot november een kano of SUP-board huren. Afhankelijk van het getij kano je rivier op- of afwaarts. Maak je klaar voor 2 tot 3 uur plezier op het water! Het is het beste om van tevoren te reserveren (website is in Spaans), want in de zomer zijn dit populaire activiteiten om te doen in Urdaibai.

Urdaibai Bird Center

Vogelliefhebbers halen hun hart op in dit Biosfeerreservaat. Gedurende het jaar zijn hier namelijk zo’n 250 vogelsoorten te zien. In het midden van het natuurreservaat ligt het Urdaibai Bird Center, een vogel observatiecentrum in de moeraslanden van de rivier Oka. Vanuit dit centrum heb je de beste plek om vogels te spotten en alles te leren over de vogelsoorten die er rondvliegen en nestelen.

Kust Urdaibai Baskenland