Praktische reisinformatie

LET OP: in verband met de COVID-19 pandemie, gelden er reisrestricties voor het Baskenland.

Reisdocumenten

Hoewel het Baskenland een autonome regio is, maakt het deel uit van Spanje en daarmee van de Europese Unie. Het is dus niet nodig een visum aan te vragen als je op vakantie wilt naar Spaans Baskenland. Wel is het noodzakelijk om altijd legitimatie bij je te hebben, zoals een paspoort, ID-kaart of rijbewijs.

Valuta

Euro

Tijdsverschil

Met Nederland is er geen tijdsverschil (CEST +0)

Veiligheid

In geval van nood bel je het alarmnummer 112.

De steden in het Baskenland zijn over het algemeen veilig met weinig criminaliteit, hoewel je in grotere steden als Bilbao en San Sebastián natuurlijk wordt aangeraden goed op je spullen te letten in grotere menigten in verband met zakkenrollers.


Sinds de Baskische afscheidingsbeweging ETA (Euskadi Ta Askatasuna / ‘Baskenland en Vrijheid’) in 2011 hun wapens heeft neergelegd en in mei 2018 zelfs in zijn geheel is opgeheven als terreurgroep, hoeft men zich ook geen zorgen meer te maken om dergelijke aanslagen. Het Baskenland heeft als autonome regio binnen Spanje naast de Guardia Civil ook zijn eigen politie-eenheid: de Ertzaintza, gekenmerkt door de donkere uniformen en rode baret die de agenten dragen.

Wifi / elektriciteit

Wifi is vaak op aanvraag gratis te verkrijgen in horeca-gelegenheden. Wat betreft stekkers en stopcontacten, die zijn hetzelfde als in Nederland en dus het is niet nodig om een wereldstekker mee te nemen.