Reizen naar het Baskenland

Vanuit Nederland kun je al binnen 2 uur tijd in het Baskenland zitten als je het vliegtuig pakt. Je kan natuurlijk ook kiezen voor de milieuvriendelijkere optie: de trein. De reis duurt wat langer, maar onderweg zie je tenminste het mooie landschap van Frankrijk, net zoals wanneer je met de auto reist. Als je naar het Baskenland reist, let dan wel op de Covid-restricties die gelden, of je een PCR-test moet doen, en of je een gezondheidsformulier moet invullen, voordat je aankomt in deze Noord-Spaanse autonome regio.

Met het vliegtuig

Een snelle en comfortabele optie om te reizen naar het Baskenland is per vliegtuig. Vanaf Amsterdam Schiphol zijn er het hele jaar door dagelijks directe vluchten van en naar Bilbao, uitgevoerd door luchtvaartmaatschappijen KLM en Vueling. Een directe vlucht duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten. Afhankelijk van de boekingsdatum zijn de kosten voor een retourtje Amsterdam-Bilbao gemiddeld €180,-.

Liever een directe vlucht vanaf Rotterdam/The Hague Airport naar Bilbao? Boek dan met Transavia! Transavia vliegt 3x per week op Bilbao.

Boek je vliegticket naar Bilbao:

Auto huren in Baskenland

Als je niet met je eigen auto komt, kun je natuurlijk ook altijd ter plekke een auto huren in het Baskenland, bijvoorbeeld met Europcar of Sunnycars.nl.

Reizen met de auto

Vanuit Nederland is het zo’n 1380 km. rijden naar Spaans Baskenland. Als je België en Frankrijk doorkruist, zul je er in één lange zucht gemiddeld 13 uur over doen, exclusief pitstops om uit te rusten en de benen te strekken. Het is een lange reis en je doet er dan ook goed aan om de autoreis in 2 dagen te plannen door te overnachten op een mooie locatie in Frankrijk.

Treinreis naar het Baskenland

Het is nog even wachten op een comfortabele sneltreinverbinding vanuit Nederland naar het Baskenland, maar toch zijn er mogelijkheden om met de trein te reizen naar het Baskenland. De reis gaat dan via Brussel en Parijs naar Hendaye, een prachtig vissersplaatsje in Frans-Baskenland, op de grens bij San Sebastián.