Reizen naar Baskenland

Vliegtuig

Een snelle en comfortabele optie om naar het Baskenland te reizen is per vliegtuig. Vanaf Amsterdam Schiphol zijn er het hele jaar door dagelijks directe vluchten van en naar Bilbao, uitgevoerd door luchtvaartmaatschappijen KLM en Vueling. Een directe vlucht duurt minder dan 2 uur en afhankelijk van de boekingsdatum zijn de kosten voor een retourtje Amsterdam-Bilbao gemiddeld €180,-.

Boek hier je ticket naar Bilbao:

Per 1 april 2020 zijn er ook directe vluchten beschikbaar van Rotterdam/The Hague Airport naar Bilbao met Transavia! Transavia vliegt dan 3x per week op Bilbao.

Auto

Vanuit Nederland is het zo’n 1380 km. rijden naar Spaans Baskenland. Als je België en Frankrijk doorkruist, zul je er in één lange zucht gemiddeld 13 uur over doen, exclusief pitstops om uit te rusten en de benen te strekken. Het is een lange reis en je doet er dan ook goed aan om de autoreis in 2 dagen te plannen door te overnachten op een mooie locatie in Frankrijk.

Trein

Het is nog even wachten op een comfortabele sneltreinverbinding met de rest van Europa vanuit het Baskenland, maar toch kun je al vanaf San Sebastián met de trein naar Parijs voor gemiddeld €150,-, waarbij je 1x overstapt in Hendaye, een Frans plaatsje vlak over de grens bij San Sebastián. De reis duurt zo’n 7.5 uur.