Baskische vissersdorpen

Rotsachtige kliffen afgewisseld door zandstranden en idyllische vissersdorpjes. Dit typeert de Baskische kustregio. Visserij was en is nog steeds een belangrijke bron van inkomsten voor de Basken en dat zie je in de havens van vissersdorpen zoals Bermeo, Lekeitio en Ondarroa.

Haven Bermeo vissersdorp

In de havens van deze dorpen zie je nog de originele vissershuizen, dicht op elkaar gebouwd en herkenbaar door hun kleurrijke gevels. Wanneer je in zo’n vissersdorpje bent, doe je er goed aan een gezellig restaurant of café langs de haven te vinden en een gerecht van bijvoorbeeld verse zeebaars, kabeljauw, krab of octopus te proeven.

Visserhaven van Algorta, Getxo

Ben je in Bilbao en wil je een oude haven bezoeken? Ga dan naar de historische haven van Algorta in Getxo. Deze wijk bestaat nog uit de originele, dicht op elkaar gebouwde vissershuizen met witte muren en groen- of roodgeverfde ramen die voor een frisse kijk zorgen. Het vissersdorpje dateert uit begin 18e eeuw. Ook vind je nog een aantal originele, houten vissersbootjes op de kade liggen. Algorta is vanuit Bilbao in 20 minuten makkelijk te bereiken per metro (stop: Algorta).

Oude vissershaven Algorta